Nadziewana kajzereczka:)

0 (0 ocen)

Pyszna kolacyjka,lub przystawka.

Składniki:

  • 2kajzerki
    20dkg sera zółtego
    keczup
    pieczarki
    cebula
    2mielone kotleciki
    majonez
    oregano
    sól,pieprz kolorowy.

Nadziewana kajzereczka:) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odkroić wierzch kajzerki,wydrążyć środek i wysmarować bułeczkę majonezem i posypać oregano.
  • 2. Podsmażyć pokrojone pieczarki wraz z cebulą przyprawić do smaku solą i pieprzem kolorowym.
  • 3. Do przygotowanych kajzerek nakładamy część startego sera,pieczarki z cebulą ,kotlecika mielonego,wszystko posypujemy reszta sera.
  • 4. Tak nafaszerowaną bułeczkę polewamy keczupem przykrywamy odkrojony kapelusik i wstawiamy do piekarnika aż ser się rozpuści

Porady

Taka bułeczka fajnie smakuję z farszem na pierogi z kapustą i grzybami,posypane żółtym serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy