Nadziewana pierś w pomidorowej panierce

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczne mięsko dużo smaków , pieczemy w piekarniku więc szybkie w przyrządzeniu.Polecam na co dzień i od święta .

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg pierś z kurczaka
    30 dag pieczarek
    2 cebule
    1 łyżka masło
    pieprz biały
    Sól morska
    4 łyżki przecier pomidorowy 30%
    chilli
    4 ząbki czosnku
    pieprz biały
    2 łyżki ketchup mały ostry
    2 łyżeczki musztardy

Nadziewana pierś w pomidorowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Nadziewana pierś w pomidorowej panierce 1. Wybieramy duże ładne pojedyncze piersi z kurczaka , myjemy je osuszamy. Z góry gdzie pierś jest grubsza wbijamy nóż robią tunel w mięsie. Uwaga ,żeby nie zrobić dziurki. Wkładamy palec i lekko poszerzamy dziurkę. Pieczarki kroimy w kosteczkę , cebulę obieramy i siekamy. Na masełku podsmażamy warzywka. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Pieczarki usmażone studzimy. Zimne nakładamy do tuneli w piersi kurczaka.
  • 2. Robimy panierkę. Do miski wkładamy przecier pomidorowy dodajemy musztardę ,ketchup i starty na tarce czosnek. Doprawiamy chilli pieprzem. Panierka musi być ostra.
  • 3. Panierkę dobrze mieszamy i zamaczamy w niej piersi z kurczaka. Układamy je na blasze i wkładamy do piekarnika pieczemy ok 30 min w 180 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy