Bułki do Hot-Dogów, wykorzystane jako rolady. Bułki, wypełnione różnym nadzieniem. Jest to doskonała przegryzka, kiedy czujemy głód, a szkoda nam czasu na przygotowanie posiłku.
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
- Bułki do Hot-Dogów Francuskich: 3 sztuki
- mozzarella: 1 sztuka
- pesto: 1 łyżka
- twarożek kremowy: 2 łyżki
- pomidor: 1 sztuka
- ogórek zielony: 1 sztuka
- nać pietruszki: 1 łyżka
- rzodkiewka: 2 sztuki
- pasztet: 1 plaster
- suszone pomidory w oliwie: 2 sztuki
Nadziewane bułki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować farsz. Pierwszy z nich - mozzarella z pesto. Widelcem bardzo drobno rozdrobnić ser i połączyć go z pesto. Drugi farsz - twarożek połączyć z pokrojonymi w kostkę warzywami: pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką i natką pietruszki. Trzeci farsz zawiera drobno pokrojone suszone pomidory, natkę pietruszki i pasztet.
2.Bułki do Hod-Dogów wypełnić farszem. Zawinąć w folię i zostawić w chłodnym miejscu. Przed podaniem kroimy bułki w plasty grubości 2 cm.
Komentarze