Nadziewane jabłuszka

0 (0 ocen)

  • 10 min

Polecam na przyjęcia ,ładnie wygląda na stole i wspaniale smakuje

  • 10 min

Składniki:

  • 6 jabłuszek małych
    1/2 puszki kukurydzy,
    20 dag szynki konserwowej
    szczypior,
    majonez,
    Sól,
    Pieprz kolorowy - MŁYNEK,
    2 jajka

Nadziewane jabłuszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo po ugotowaniu studzimy .Następnie kroimy drobno.
  • 2. Kukurydze odcedzamy zalewy dodajemy do jajek. Szczypior kroimy . Szynkę kroimy w kosteczkę . Składniki mieszamy . Dodajemy majonez .Doprawiamy solą i pieprzem kolorowym do smaku .
  • 3. Jabłka myjemy odcinamy górę i wydrążamy . Sałatkę nakąłdamy do jabłuszek . Podajemy .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy