Nadziewane kiełbaski z grilla

4.5 (167 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

kiedyś postanowiłam zmienić zwykłe kiełbaski z grilla w nieco niecodzienne :)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - kiełbasa: 2 sztuki
    - cebula mała (zwykla) (posiekana): 1 łyżka
    - ser żółty, starty na małych oczkach: 20 gramów
    - musztarda ( ulubiona, do wyboru): 2 łyżeczki
    - boczek wędzony, plastry: 6 plastrów
    - sól: 2 szczypty
    - Czosnek granulowany: 2 szczypty
    - ketchup: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Grill

Nadziewane kiełbaski z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbaskę nacinamy 2x wzdłuż (obok siebie, tak jakby w cienki trójkąt by wyciągnąć tą naciętą część.), uważając by jej całkowicie nie rozciąć.
  • 2. Ser ścieramy na małych oczkach tarki.
    Cebulkę podsmażamy z odrobiną soli i czosnku.
  • 3. Każą z kiełbas smarujemy wzdłuż nacięcia 1 łyżeczką musztardy, do środka nakładamy połowę cebulki, ser (tyle ile się zmieści) i na wierzch keczup.
  • 4. Kiełbaski owijamy plasterkami boczku tak by spiralnie nachodziły na siebie.
  • 5. Grillujemy przez ok 15 min od czasu do czasu je obracajac.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować