Nadziewane pomidory z grilla

4.5 (198 ocen)

Pomidory są smaczne i sycące nadają się na obiad jak i na kolację.

Składniki:


  • 4 duże pomidory
    1 woreczek ugotowanego ryżu
    4 plastry żółtego sera
    1/2 czerwonej cebuli
    szczypta płatków chilli
    sól
    cukier
    kilka listków świeżej bazylii
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Grill

Nadziewane pomidory z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nadziewane pomidory z grilla 1. Pomidory umyć i wytrzeć do sucha, następnie odciąć góry z pomidorów i z większej części pomidora łyżką wydrążyć środki. To co wyjęliśmy z pomidora pokroić w kostkę i dodać do ugotowanego wcześniej ryżu, do ryżu dodać jeszcze pokrojoną w drobną kostkę cebulę, posiekane listki bazylii i doprawić do smaku solą i chilli ewentualnie pieprzem, całość ma być wyraźnie pikantna.
  • nadziewane pomidory z grilla 2. Miseczki które powstały z pomidorów wewnątrz delikatnie posypać cukrem i napełnić ryżem na ryż położyć plaster sera i przykryć odciętą wcześniej górą z pomidorów.
  • 3. Pomidory zawinąć w folię aluminiową i położyć na gorącym grillu, grillować około 15 min bo jak będziemy dłużej to pomidor za bardzo nam zmięknie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować