Nadziewane roladki indycze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet pokroić ukośnie w plastry, ja wycięłam 11 plastrów. Każdy plaster, po kolei, wkładaj do mocnego foliowego worka i tłuczkiem delikatnie rozbij. Każdy też filet posyp przyprawą gara masala, solą i pieprzem.
2.Sery zetrzyj, dopraw delikatnie pieprzem. Cebulę pokrój w piórka.
3.Na każdy plaster fileta nakładaj sery, po 2 suszone śliwki i kilka kulek żurawiny. Zwijaj ciasno, ja najpierw zwinęłam delikatnie boki a potem całość w rulon. Zepnij wykałaczkami.
4.Na dużej patelni rozgrzej olej, roladki przesmażaj z każdej strony na złoty kolor. Roladki tylko przesamżamy do uzyskania ładnego koloru. Potem przełóż je do naczynia żaroodpornego z pokrywą.
5.Na tą samą patelnię, na której smażyły się roladki wrzuć masło. Dodaj pokrojoną cebulę, wsyp estragon, zeszklij cebulę, dolej ok. 1,5 szklanki wody (można dać bulion), duś aż cebula zmiękknie. Takim sosem polej roladki, powinny być całe przykryte.
6.Roladki piecz w nagrzanym do 190 st. C piekarniku, przez 30-40 minut.
Komentarze