marynowane śliwki

4.5 (161 ocen)

Przepis dostałam od mojej mamy. To najlepsze marynowane śliwki, jakie kiedykolwiek jadłam. Są najlepsze do kanapek i jako dodatek do obiadu. Mają nietypowy, ale rewelacyjny smak. Polecam!

Składniki:

  • Składniki na 4 słoiki na 1/4 l:\
    1 kg śliwek węgierek,
    1/4 szklanki octu,
    2 szklanki cukru,
    4 goździki
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Dodatki

Marynowane śliwki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śliwki umyć i wypestkować. Włożyć po 1 goździku.
  • 2. Syrop: Cukier wsypać do garnka, zalać octem i 1 szklanką wody, zagotować.
  • 3. Syropem zalać śliwki w słoikach, zakręcić i pasteryzować 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować