krem orzechowy do tortu

4.48 (168 ocen)

Dosłownie najlepszy jaki miałam okazję spróbować. Idealnie kremowy, puszysty, intensywnie orzechowy i maślany. Tortu z tym kremem są przepyszne! Polecam :D

Składniki:

  • 400 g zmielonych orzechów włoskich
    400 ml mleka
    300 g cukru pudru
    400 g masła miękkiego
    50 ml spirytusu (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

4.48 (168 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Krem orzechowy do tortu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy zalać mlekiem, zagotować, mieszając co jakiś czas, aby masa się nie przypaliła. Następnie zdjąć z ognia i pozostawić do wystudzenia. Masło utrzeć z cukrem pudrem do puszystości. Stopniowo dodać ostudzoną masę orzechową. Miksować do uzyskania jednolitego, gładkiego kremu. Tak przygotowany krem można użyć do tortu, ciast itp. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować