Najlepszy mus do ciasta

0 (0 ocen)

  • 30 min

Proste,smaczne i zawsze się przyda.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 kg jabłek
    2 szklanki cukru
    1 cytryna

Najlepszy mus do ciasta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • najlepszy mus do ciasta 1. Jabłka (ja robię z papierówek)umyć i usunąć gniazda nasienne oraz uszkodzone miejsca, jabłka razem ze skórką włożyć do garnka, dolać 1 szklankę wody, przykryć i rozgotować. Pulpę jabłkową przetrzeć przez sito lub przecierak, dodać do niej odrobinę soli, cukier (jeśli jabłka są bardzo kwaśne dodać więcej cukru) i sok wyciśnięty z cytryny, całość razem pogotować na niewielkim ogniu, cały czas mieszając jeszcze kilka minut.
    Gorący przełożyć do słoiczków, odwrócić do góry dnem i zostawić do ostygnięcia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy