Naleśnikowe zawijańce

0 (0 ocen)

z mięsem i boczniakami

Składniki:

  • 450 g mięsa wieprzowego
    150 g boczniaków
    300 g żółtego sera
    12 szt. cienkich naleśników
    1 papryka czerwona
    3 łodygi selera naciowego
    1 cebula
    4 ząbki czosnku
    1 owoc kaktusa
    musztarda francuska
    sól
    pieprz
    oregano
    kurkuma
    papryka czerwona ostra
    olej sezamowy
    sos sojowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Naleśniki

Naleśnikowe zawijańce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • układamy na blasze 1. Mięso oczyścić, oprószyć solą i pieprzem, kurkumą i papryką, dodać olej i trochę sosu sojowego. Dobrze natrzeć mięso przyprawami i odstawić.
    Obrać cebulę, czosnek i pokroić na półplasterki.
    Na patelni usmażyć mięso, po 2 minuty z każdej strony na dużym ogniu. Gdy przekręcimy mięso dodajemy cebulę i czosnek. Następnie studzimy. Paprykę obieramy i razem z boczniakami i selerem kroimy na cienkie paseczki. Ser trzemy na tarce. Mięso również kroimy po skosie w cienkie paski.
    Naleśniki układamy na blacie, zakładając jeden na drugiego do połowy szerokości. Trzy naleśniki w poprzek a cztery wzdłuż. Smarujemy trzema łyżkami musztardy francuskiej. Równomiernie rozkładamy boczniaki, paprykę, seler naciowy. Układamy paski mięsa, posypujemy 3/4 ilości żółtego sera i zawijamy całą roladę, którą następnie kroimy w poprzek na 5 cm kawałki. Nagrzewamy piekarnik do 180 C. Zawijańce z naleśników układamy na blasze wysmarowanej olejem. Posypujemy resztą sera i posypujemy ostrą papryką. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 12 - 15 minut.
    Obieramy ze skóry owoc kaktusa i kroimy w drobną kosteczkę.
    Po wyjęciu z piekarnika i wyłożeniu na talerz posypujemy pokrojonym owocem kaktusa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować