Naleśnikowe hot-dogi

5 (193 ocen)

Szybkie , smaczne i sycące.

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    2 jajka
    1 szklanka mąki
    1 szklanka mleka
    1/4 szklanki wody gazowanej
    odrobina soli
    masło do smażenia


    Farsz:
    8-10 parówek
    250g kapusty kiszonej
    ketchup
Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Naleśniki

Naleśnikowe hot-dogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto naleśnikowe:

    Składniki mieszamy do czasu, aż uzyskamy jednolitą, płynną konsystencję. Jeżeli ciasto na naleśniki nie będzie odpowiednie, to możemy dodać odrobinę wody lub mąki .
    Na patelni rozgrzewamy masło, i smażymy naleśniki.

  • 2. Kapustę kiszoną gotujemy i odsączamy z wody. Przesmażamy na patelni około 15 do 20 minut.
    Wykładamy cienką warstwę kapusty na naleśniki polewamy ketchupem, układamy parówkę i zawijamy. Polewamy ketchupem. Naleśniki najlepiej smakują na ciepło.
  • 3. Wykładamy cienką warstwę kapusty na naleśniki polewamy ketchupem, układamy parówkę i zawijamy. Polewamy ketchupem. Naleśniki najlepiej smakują na ciepło.

Porady

Do kapusty można dodać parę pieczarek pokrojonych w kostkę i podsmażonych na patelni

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować