Naleśnikowe hot-dogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto naleśnikowe:
Składniki mieszamy do czasu, aż uzyskamy jednolitą, płynną konsystencję. Jeżeli ciasto na naleśniki nie będzie odpowiednie, to możemy dodać odrobinę wody lub mąki .
Na patelni rozgrzewamy masło, i smażymy naleśniki.
2.Kapustę kiszoną gotujemy i odsączamy z wody. Przesmażamy na patelni około 15 do 20 minut.
Wykładamy cienką warstwę kapusty na naleśniki polewamy ketchupem, układamy parówkę i zawijamy. Polewamy ketchupem. Naleśniki najlepiej smakują na ciepło.
3.Wykładamy cienką warstwę kapusty na naleśniki polewamy ketchupem, układamy parówkę i zawijamy. Polewamy ketchupem. Naleśniki najlepiej smakują na ciepło.
Porady
Do kapusty można dodać parę pieczarek pokrojonych w kostkę i podsmażonych na patelni
Komentarze