Naleśnikowe paczuszki

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Naleśniki w wersji słonej podane w formie paczuszek to smaczna przekąska i piękna dekoracja stołu.

  • Łatwy

Składniki:

  • NALEśNIKI::
    - mąka kukurydziana: 40 dekagramów
    - mąka pszenna: 10 dekagramów
    - jajka: 2 sztuki
    - woda: 1 szklanka
    - olej: 2 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    - soda: 0.25 łyżeczki
    SAłATKA DO NALEśNIKóW::
    - kapusta pekińska: 0.5 kilograma
    - czerwona cebula: 1 sztuka
    - kukurydza: 0.5 puszki
    - pierś z kurczaka (1 pojedyńczy filet): 1 sztuka
    - przyprawa do gyrosa: 1 łyżeczka
    - olej: 1 łyżka
    - majonez: 3 łyżki
    - keczup pikantny: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Naleśnikowe paczuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przesiewamy mąkę pszenną z mąką kukurydzianą mieszamy z solą i sodą na sucho, dodajemy jajka, olej i 1 szklankę wody oraz mleko które wlewamy tak na wyczucie bo ma nam powstać z tego troszkę gęstsze ciasto jak na tradycyjne naleśniki, wszystko ubijamy mikserem do momentu uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Smażymy naleśniki na lekko wysmarowanej tłuszczem patelni.
  • Naleśnikowe paczuszki 2. Mięso z kurczaka posypujemy przyprawą do gyrosa i ewentualnie solą, następnie smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor. W misce przygotowujemy nadzienie, kapustę szatkujemy jak na surówkę dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę i cebulę pokrojoną w małe piórka oraz usmażone i ostudzone mięso z kurczaka pokrojone w większą kostkę, dokładamy majonez i keczup, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.
  • Naleśnikowe paczuszki 3. Na środku każdego naleśnika układamy porcję nadzienia i składamy jak sakiewkę, spinając wykałaczkami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować