Naleśnikowe paczuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przesiewamy mąkę pszenną z mąką kukurydzianą mieszamy z solą i sodą na sucho, dodajemy jajka, olej i 1 szklankę wody oraz mleko które wlewamy tak na wyczucie bo ma nam powstać z tego troszkę gęstsze ciasto jak na tradycyjne naleśniki, wszystko ubijamy mikserem do momentu uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Smażymy naleśniki na lekko wysmarowanej tłuszczem patelni.
2.Mięso z kurczaka posypujemy przyprawą do gyrosa i ewentualnie solą, następnie smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor. W misce przygotowujemy nadzienie, kapustę szatkujemy jak na surówkę dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę i cebulę pokrojoną w małe piórka oraz usmażone i ostudzone mięso z kurczaka pokrojone w większą kostkę, dokładamy majonez i keczup, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.
3.Na środku każdego naleśnika układamy porcję nadzienia i składamy jak sakiewkę, spinając wykałaczkami
Komentarze