Naleśniki cynamonowe

0 (0 ocen)

  • 45 min

Naleśniki wzbogacone aromatem cynamonu idealnie smakują z dodatkiem ulubionej konfitury.

  • 45 min

Składniki:

  • -4 jaja
    -2,5 szklanki przesianej mąki
    -1,5 szklanki mleka
    -1/2 szklanki wody gazowanej
    -1 łyżka cynamonu
    -1 łyżka oleju+kropelka do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Naleśniki cynamonowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wsypujemy do miski, wbijamy jaja, wlewamy mleko, wodę gazowaną, łyżkę oleju i wsypujemy cynamon. Miksujemy na jednolitą masę (jeśli będzie zbyt rzadka dosypujemy jeszcze mąkę). Odstawiamy na 20 minut na odpoczynek.
  • 2. Przed pierwszym smażeniem na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Wylewamy porcję ciasta, smażymy przez minutę-dwie, przewracamy i smażymy kolejną minutkę. Przy następnym smażeniu już nie polewamy patelni olejem tylko wylewamy od razu ciasto. Gotowe naleśniki podajemy z ulubioną konfiturą. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować