Naleśniki czekoladowe z twarogiem i malinami

0 (0 ocen)

Pyszne na śniadanie lub na deser.

Składniki:

  • 300 ml mleka
    2 jajka
    1.5 szkl mąki
    1 budyń czekoladowy (45g)
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    szczypta soli
    1 łyżka oleju

    Nadzienie:
    400 g twarogu
    1 cukier waniliowy
    2 -3 łyżeczki cukru
    80 ml kremówki
    maliny

Naleśniki czekoladowe z twarogiem i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto 1. Jajka wymieszać mikserem z solą, cukrem waniliowym i mlekiem. Dodać mąkę wymieszaną z budyniem i olej. Wymieszać na gładką masę.
  • Na patelni 2. Patelnię przed wylaniem pierwszego naleśnika natłuścić. Wylewać cienką warstwę ciasta i smażyć z obu stron.
  • Gotowe naleśniki 3. Gotowe wykładać na ściereczkę.
  • Z nadzieniem 4. Twaróg wymieszać z cukrami i dodać śmietankę. Jeżeli twaróg jest zbyt suchy to zwiększyć ilość śmietanki. Smarować placki, posypać malinami i dowolnie składać. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem.

Komentarze

Podobne przepisy