Lubicie takie "śmieciowe" jedzenie? Ja nie ukrywam, że tak ;) Dlatego postanowiłam zrobić w domu swoją własną wersję. Zamiast tortilli posłużyły naleśniki pszenno gryczane, a farsz, to tak naprawdę nasza własna inwencja.
Naleśniki a'la kebab - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na naleśniki łączymy ze sobą za pomocą miksera. Na rozgrzanej, nieprzywierającej patelni smażymy placki na złoty kolor.
Kurczaka kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanych 2 łyżkach oleju z przyprawą gyros. Studzimy.
Sałatę łączymy z pokrojonymi pomidorkami, serem sałatkowym, pokrojonym drobno ogórkiem, jogurtem i posiekanym czosnkiem. Na końcu dodajemy kurczaka, doprawiamy do smaku i mieszamy.
Na każdy naleśnik dajemy porcję sałatki i zwijamy w rulon. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Komentarze