Naleśniki budyniowe z kremowym serkiem i sosem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka z solą i cukrem zmiksować krótko na gładką masę. Dodać mleko, olej oraz przesiany proszek budyniowy z mąką pszenną. Całość zmiksować na gładką masę. Ostawić ciasto na 15 min
2.Patelnie rozgrzać bez dodatku tłuszczu. Porcje ciasta wlewać na patelnie i rozprowadzić po całej powierzchni. Smażyć z obu stron do zrumieniena
3.Kremowa masa serowa: biały ser, 4-5 łyżek śmietany , 2-3 łyżki cukru i ekstrakt waniliowy przełożyć do blendera i całość zmiksować na gładką masę. W razie koniecznosci dodać śmietany i cukru do smaku
4.Podawać z kremową masą serową, posypane cukrem puder i polane sosem truskawkowym.
Porady
W sezonie sos truskawkowy mozna przygotować ze świeżych truskawek
Komentarze