NALEŚNIKI DYNIOWE Z RICOTTĄ I OWOCAMI

0 (0 ocen)

  • 30 min

Naleśniki to pyszne placki, idealne na śniadanie lub kolację. Dzisiaj przygotowałam je z dodatkiem musu z dyni, a nadziałam serkiem ricotta, owocami, orzechami i polałam miodem. Wyszły pyszne, polecam.

  • 30 min

Składniki:

  • CIASTO :
    250 g mąki pszennej
    250 ml mleka
    150 ml wody
    2 jajka
    2 duże łyżki musu z dyni
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    FARSZ :
    250 g serka ricotta
    1 cukier waniliowy
    2 figi
    200 g malin
    garść dowolnych orzechów
    3 łyżki miodu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Naleśniki dyniowe z ricottą i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-085ux5x 1. PRZYGOTOWANIE :

    Mleko, wodę, mus z dyni i jajka mieszamy aż składniki dobre się połączą. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia energicznie mieszamy trzepaczką. Ciasto nie powinno być zbyt gęste ani rzadkie.
    Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, wlewa chochelką porcję ciasta i smażymy z obu stron na zloty kolor.
    Serek mieszamy z cukrem waniliowym, następnie smarujemy nim wcześniej przygotowane naleśniki. Rozkładamy porcję malin i składamy placki.
    Na patelni rozgrzewamy miód, dodajemy pokrojone figi i orzechy, chwilkę podpiekamy i polewamy na wierzch naleśników.
    Danie podajemy ciepłe, smacznego.

    Naleśniki nadziewamy ulubionymi dodatkami. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować