Naleśniki orzechowe

0 (0 ocen)

  • 10 min

Moja wersja naleśników. Szybki sposób na coś nowego i smacznego.

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki:
    4 jajka
    120 ml mleka
    3 łyżki cukru
    100 g posiekanych orzechów
    100 g mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka cynamonu
    szczypta soli

Naleśniki orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z mlekiem i cukrem na lekką puszystą masę. Stopniowo dodawać orzechy, mąkę, proszek do pieczenia i sól. zmiksować na gładkie, jednolite ciasto.
  • 2. Rozgrzać patelnię. Na patelnię wlewać 2 łyżki ciasta i przechylać patelnię tak, by cienka warstwa ciasta pokryła całe dno. Smażyć na złoty kolor z dwóch stron.
  • 3. Przed podaniem, naleśniki polać miodem lub posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy