Naleśniki otrębowe z serem

0 (0 ocen)

Dietetyczne, proste, szybkie... smaczne :)

Składniki:

  • Ciasto na naleśniki:
    2 jajka,
    2 łyżki otrąb pszennych zmielonych na "mąkę",
    2 łyżki odtłuszczonego mleka w proszku,
    2 łyżki serka homogenizowanego naturalnego,
    4 łyżki jogurtu naturalnego,
    4-6 łyżek mleka (należy lać "na oko", by masa nie była ani zbyt rzadka ani zbyt gęsta),
    słodzik w tabletkach (należy je rozgnieść - ok. 5 tabletek).

    Farsz serowy:
    6 łyżek twarogu z wiaderka,
    odrobina jogurtu bądź serka homogenizowanego,
    słodzik do smaku,
    kilka kropel aromatu śmietankowego.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Naleśniki otrębowe z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto na naleśniki:
    * Jajka wymieszać z otrębami.
    * Dosypać mleko w proszku - wymieszać.
    * Dodać serek homo, jogurt i rozgniecione tabletki słodziku.
    * Na końcu dolać mleko - po troszeczku, by masa nie stała się zbyt rzadka.
  • 2. Farsz serowy:
    * Twaróg, jogurt/serek homo i aromat wymieszać. Dosłodzić do smaku.
  • 3. * Z przygotowanego ciasta należy na patelni teflonowej usmażyć bez tłuszczu naleśniki.
    * Posmarować masą serową i...
    * ... cieszyć się smakiem :)

Porady

Do masy serowej można dodać ulubiony aromat - niekoniecznie śmietankowy. Można go również zastąpić cynamonem :) Jeżeli ciasto naleśnikowe wyjdzie zbyt rzadkie należy dosypać odrobinę zmielonych otrąb, jeżeli zbyt gęste - dolać odrobinę mleka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować