naleśniki mięsno-szpinakowe

0 (0 ocen)

  • Dla 7 osób
  • Średni

uwielbia je moja rodzina

  • Dla 7 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mięso mielone wp-woł: 0.5 kilograma
    - szpinak mrożony rozdrobniony: 0.3 kilograma
    - marchewka: 1 sztuka
    - pieczarki: 5 sztuk

    - olej: 5 łyżek
    - mąka: 1 szklanka
    - płatki owsiane błyskawiczne: 2 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    - mleko: 1 szklanka
    - jaja: 6 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki mięsno-szpinakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nalesnik 1. Składniki na ciasto miksuje, powstaje gęsta konsystencja. Piekę na patelni na odrobinie tłuszczu dość grube naleśniki.
  • nalesnik 2. Mięso podlewam odrobiną wody i dusze pod przykryciem. Marchewkę ścieram na tarce na grubych oczkach, szpinak i pieczarki kraje drobno i dodaje do mięsa. Całość paruje pod przykryciem, doprawiam solą i pieprzem i dobrze mieszam.
  • 3. Naleśniki nadziewam farszem. Podaje z majonezem lub sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować