Naleśniki na maślance

0 (0 ocen)

Polecam nieco inną recepturę na naleśniki. Na maślance wychodzą nieco grubsze, bardziej puszyste i bardzo fajnie smakują.

Składniki:

  • 1 szklanka maślanki
    1,5 szklanki mąki
    3 łyżeczki cukru
    1 jajko
    0,5 szklanki wody
    szczypta soli
    2 łyżki oleju

Naleśniki na maślance - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, miksujemy na gładko.
  • 2. Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni posmarowanej olejem np. za pomocą pędzelka lub nasączonego olejem ręcznika papierowego). Smażyć po obu stronach do zrumienienia.
  • 3. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

    Smacznego!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy