Naleśniki sojowo - razowe z czekoladą

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób

Zapraszam, na słodki, zdrowy obiad. Do zrobienia dżemu, którym wypełniłam naleśniki, użyłam miąższ, który pozostał mi po zrobieniu galaretki z rabarbaru i pomarańczy.

  • Dla 8 osób

Składniki:

  • Składniki na ok 16 -18 naleśników:

    Naleśniki:
    500 ml mleka sojowego czekoladowego
    300 ml wody mineralnej, lekko gazowanej
    200 g mąki orkiszowej - razowej
    150 g mąki sojowej
    3 jajka, u mnie organiczne
    Szczypta soli morskiej
    Olek do smażenia

    Farsz/Dżem:
    1 kg rabarbaru
    70 g brązowego cukru
    1 pomarańcza

    Dodatkowo:
    500 g serka białego, ulubionego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki sojowo - razowe z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Naleśniki sojowo - razowe z czekoladą 1. Jeśli miąższ rabarbarowy, z którego ma powstać dżem nie został Wam tak jak mi, to możecie go teraz przygotować,
  • 2. Umyty rabarbar należy pokroić na małe części, wycisnąć sok z jednej pomarańczy, skórkę pokroić, wszytko wraz z cukrem umieścić w garnku i dusić do miękkości na małym ogniu, od czasu do czasu podlewając wodą.
  • 3. Jeśli miąższ Wam pozostał, postępujecie tak samo, omijając podlewanie wodą oraz skracając czas duszenia do 15 minut.
  • 4. Składniki na ciasto naleśnikowe umieścić w dużym naczyniu i dobrze zmiksować.
  • 5. Odstawić na 15 minut aby odpoczęło, a potem smażyć naleśniki po kilka minut z obu stron.
  • 6. Na usmażone naleśniki nakładać kilka łyżek farszu i serka.
  • Naleśniki sojowo - razowe z czekoladą 7. Można jeszcze raz zasmażyć, albo jeść lekko schłodzone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować