Naleśniki szpinakowe z serkiem jagodowym

0 (0 ocen)

  • 45 min

Kolorowe naleśniki,wspomnienie lata i beztroskiego dzieciństwa.

  • 45 min

Składniki:


  • Ciasto na naleśniki:
    garść szpinaku świeżego
    1/2 szklanki mleka
    1/2 szklanki wody gazowanej
    1 szklanka mąki pszennej
    3 żółtka
    3 białka
    szczypta soli
    2 łyżeczki cukru
    1 łyżka oleju rzepakowego

    Nadzienie:
    100g jagód
    1 opakowanie serka naturalnego
    1 cukier waniliowy

Naleśniki szpinakowe z serkiem jagodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Szpinak zmiksować z mlekiem na gładką masę, tak żeby nie było najmniejszego kawałka szpinaku. Dodać resztę składników oprócz białek i zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę,dodać do ciasta naleśnikowego i delikatnie wymieszać.Smażyć cienkie naleśniki.Jagody zmiksować w blenderze i wymieszać z serkiem i cukrem waniliowym.Smarować naleśniki,zawijać i polać sosem jagodowym.Przybrać świeżymi jagodami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy