NALEŚNIKI PINACOLADA – z serem, ananasem i bananami pod kokosową pierzynką

0 (0 ocen)

  • 45 min

Wypełnione po brzegi soczystymi ananasami i bananami oraz zapiekane pod kokosową pierzynką przypomną nam gorące lato i choć na chwilę przeniosą nas na rajskie plaże.Podobno to jedne z najlepszych naleśników jakie zrobiłam w domu :D

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( dla 2 osób )

    NALEŚNIKI:

    * mąka pszenna – 1 szkl
    * mleko – 2 szkl
    * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
    * jajko – 2 szt
    * sól – 1 szczypta
    * olej – 0,5 szkl


    NADZIENIE:

    * ser biały 2x mielony
    * ananas ( świeży lub z puszki ) – ok. 200 g
    * banan – 2 szt
    * dżem ananasowy – 100 g

    DODATKOWO:

    * kokos – 50 g
    * śmietana 30% – 150 ml
    * cukier puder – do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki Ser

Naleśniki pinacolada – z serem, ananasem i bananami pod kokosową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Składniki na naleśniki mieszamy, smażymy średniej wielkości naleśniki.

    Każdy smarujemy dżemem ananasowym, pokrywamy warstwą białego sera, pokrojonym w plasterki bananem i pokrojonym w kosteczkę ananasem.

    Posypujemy odrobiną kokosu i zawijamy.

    Układamy obok siebie w naczyniu do zapiekania posmarowanym odrobiną masła.

    Zalewamy śmietaną wymieszaną z cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi.

    Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 20-25 minut ( aż śmietanka się zapiecze ).

    Zajadamy gorące!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Banany Kokos Sery Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować