Naleśniki razowe z kaszą gryczaną

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szukając pomysłów na kaszę gryczaną zrobiłam je w wersji z białym serem. Nie spodziewałam się że wyjdą aż takie smaczne.

  • 20 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1 2/3 szklanki mąki razowej
    2 jaja
    szklanka mleka
    łyżka oliwy z oliwek
    sól

    Farsz:

    pół szklanki kaszy gryczanej
    200g twarogu
    cebula
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    jajo
    oliwa z oliwek

Naleśniki razowe z kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • naleśniki z kaszą i twarogiem 1. Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
    Najpierw przygotowujemy ciasto – mieszamy jajka z mlekiem dodajemy mąkę sól, oliwę z oliwek i miksujemy. Smażymy cienkie naleśniki.
    Następnie przygotowujemy farsz- cebulę podsmażamy cebulę na oliwie, dodajemy kaszę wymieszaną z twarogiem. Dodajemy surowe jajko i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy jogurt i mieszamy. Naleśniki smarujemy nadzieniem, zawijamy i wkładamy do piekarnika na około 20 minut, aż będą chrupiące.

Porady

Jeżeli nie mamy tyle czasu, żeby podpiekać naleśniki w piekarniku możemy podsmażyć je na patelni, smakują równie dobrze.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy