Naleśniki ruloniki ze szpinakiem,czosnkiem,serem ricotta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do dużej miski wsyp makę,dodaj mleko,wodę mineralną,2 łyżki oleju,dokładnie wymieszaj na gładkie naleśnikowe ciasto.Następnie dodaj posiekany koperek oraz posiekaną natkę pietruszki.Ponownie wymieszaj.
2.Na patelni z olejem wyłóż mrożony szpinak,podgrzewaj,aż zmięknie,dopraw solą,pieprzem.Dodaj rozgniecione ząbki czosnku,wymieszaj.Duś na patelni 15 minut.Ser ricotta wyłóż na talerz.
3.Usmaż naleśniki z obu stron na oleju rzepakowym. Posmaruj je serem ricotta oraz usmażonym,doprawionym szpinakiem.Zwiń w ruloniki.Podawaj ciepłe. Moja córeczka chwyta je natychmiast,kiedy tylko położę je na talerzu i zjada z apetytem,a mąż uważa,że zawsze poprawiają nastrój.Ja też je uwielbiam.
Komentarze