Naleśniki wiosenne z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pożywne danie, na obiad, śniadanie lub kolację. W dodatku bardzo tanie, a więc ekonomiczne. Wymyśliłam je, kiedy w domu zabrakło mięsa!

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    • 10 naleśników
    • Farsz:
    - 300g pieczarek
    - 1 cebula
    - pół puszki kukurydzy
    - 1 papryka czerwona
    - 1 ogórek kiszony
    - 4 jajka
    - 2 łyżki masła
    - natka pietruszki, sól, pieprz, curry

Naleśniki wiosenne z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle.
  • Naleśniki wiosenne z pieczarkami 2. Dodaj pokrojone pieczarki oraz sól i smaż razem do miękkości. Pod koniec dodaj pokrojonego drobno ogórka, paprykę oraz kukurydzę.
  • Naleśniki wiosenne z pieczarkami 3. W misce roztrzep jajka i wlej do smażącego się farszu.
  • 4. Przypraw do smaku ulubionymi ziołami.
  • Naleśniki wiosenne z pieczarkami 5. Farszem smaruj naleśniki (ok. 2 łyżki na naleśnik) i dowolnie zawijaj.
  • 6. Przed podaniem panieruj w jajku oraz bułce tartej i obsmażaj z 4 stron.
  • Naleśniki wiosenne z pieczarkami 7. Mieszaj nieustannie by białko równomiernie się ścięło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy