Naleśniki z tuńczykiem, kukurydzą, ogórkiem kiszonym i serem

4.5 (180 ocen)

  • 30 min

Dobre naleśniki na wytrawnie

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto na naleśniki-1,5 szk.mleka,1,5 szkl.wody,1 jako,2 szklanki mąki,szczypta soli
    Farsz-tuńczyk z puszki, 0,5 puszki kukurydzy,trochę pora,2-3 ogórki kiszone, trochę sera żółtego,pieprz,sól,ząbek czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z tuńczykiem, kukurydzą, ogórkiem kiszonym i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Robimy ciasto i smażymy naleśniki.Ciasto ma ma mieć gładka konsystencje jeżeli jest za rzadkie dodajemy mąki jak za gęste wody :).Podsmażamy por dodajemy tuńczyka,kukurydzę i ogórka przeciśnięty czosnek i przyprawy ,chwilę smażymy pod koniec dajemy żółty ser.
    Usmażone naleśnki napełniamy farszem i ponownie podsmażamy na maslę ,dekorujemy i zajadamy :).
    Smacznego.

Porady

Ja dodaje do ciasta naleśnikowego wodę gazowaną jeżeli akurat mam i odrobinke oleju już do ciasta.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować