Naleśniki z brokułami i sosem tatarskim

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 25 min

Łagodny smak naleśników i brokuła połączony z ostrym sosem tatarskim.

  • 25 min

Składniki:

  • SOS TATARSKI:
    majonez, 4-5 łyżek
    jogurt grecki, 180 g
    musztarda, 2 łyżeczki
    cebula czerwona, 1 szt. (mała)
    ogórki konserwowe, 2 szt.
    sok z cytryny, kilka kropel
    sól, pieprz

    CIASTO:
    mąka pszenna, 1 i 3/4 szklanki
    olej, 2 łyżki
    jajka, 2 szt.
    mleko, 2 szklanki
    cukier, 1 łyżeczka
    sól, 1/2 łyżeczki
    olej do smażenia

    FARSZ:
    brokuł,
    szynka,
    ser żółty,
    sól, pieprz, czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Sos tatarski Szynki Ser

Naleśniki z brokułami i sosem tatarskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sos: cebulę i ogórki pokroić w drobną kosteczkę. Dodać resztę składników. Dokładnie wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Można dodać jeszcze grzybki marynowane.
  • 2. Naleśniki: połączyć wszystkie składniki "mokre" na ciasto. Potem dodać "suche" i mieszać aż do uzyskania gęstej masy. Smażyć z obu stron na niewielkiej ilości oleju.
  • 3. Farsz: Brokuł ugotować, odcedzić. Rozdrobnić blenderem, przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem.
  • 4. Każdy naleśnik smarować farszem z brokuła, położyć po plastrze szynki i sera. Zwinąć i polać sosem tatarskim.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Ser żółty Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Obiad

Podobne przepisy

4.43 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Naleśniki z brokułami i fetą

To może cię zainteresować