Naleśniki z farszem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Naleśniki z farszem - na słodko,na słono, ostro, jako łatwy w przygotowaniu posiłek

  • 60 min

Składniki:

  • Naleśniki: 1szklanka mleka
    1 szklanka mąki
    1 jajko
    szczypta soli
    margaryna do smażenia naleśników
    Farsz: 150g pieczarek
    1 mała czerwona papryka
    1 por
    1 średnia marchewka
    50 g szynki konserwowej w plastrach
    4 plastry żółtego sera
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    2 łyżki oleju
    sól,pieprz,papryka słodka do smaku
    1/2 łyżeczki curry
    1 łyżeczka majeranku

Naleśniki z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naleśniki: składniki ciasta połączyć,odstawić na 30 minut,następnie usmażyć naleśniki.
  • 2. Farsz: Pieczarki i warzywa oczyścić. Pieczarki i pora pokroić w plasterki.Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach,paprykę,szynkę pokroić na kawałki. Wszystko poddusić na oleju.Doprawić do smaku przyprawami,dodać koncentrat pomidorowy i 2 łyżki wody. I dusić jeszcze około 5 minut.
  • 3. Na naleśniki położyć plaster żółtego sera i farsz, zwinąć w rulon. Naleśniki podawać na ciepło lub na zimno np z dodatkiem sosu czosnkowo-ziołowego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy