Naleśniki z farszem mięsno-warzywnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki ciasta wymieszać dokładnie z 2 żółtkami i odstawić na pół godziny. Biała ubić ze szczyptą soli na sztywna pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. Naleśniki smażyć na złoty kolor.
2.Cebulę zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, dodać mięso i podsmażyć. Cukinię zetrzeć na tarce o grubym oczku, resztę składników pokroić w kostkę.
3.Kiedy mięso się podsmaży dodać resztę składników. Przecier pomidorowy wymieszać z 1/2 szklanki wody i wlać do sosu, przyprawić i dusić aż warzywa zmiękną a sos zgęstnieje.
4.Naleśniki smarować farszem, składać na pół, a po wierzchy posypać startym żółtym serem i słodka papryką. Zapiekać w mikrofali do rozpuszczenia sera. Smacznego :)
Komentarze