Naleśniki z farszem mięsno-warzywnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto naleśnikowe wymieszać i odstawić na przynajmniej pół godziny. Usmażyć naleśniki.
2.Marchewkę, pietruszkę i selera obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pora pokroić w półplasterki. Masło rozpuścić z dodatkiem oleju. Wrzucić warzywa, podsmażyć 15 minut, dodać mięso i smażyć kolejne 15 minut. Dodać przyprawy, przecier pomidorowy i około 1/2 szklanki wody. Zagotować i odstawić do przestygnięcia.
3.Na naleśniki nakładać farsz i pokrojony w plasterki lub starty na tarce ser żółty.
4.Naleśniki złożyć i układać po 4 na patelni. Smażyć z obu stron na małym ogniu na złoty kolor. Smacznego :)
Komentarze