Naleśniki z farszem mięsno-kapuścianym

0 (0 ocen)

  • 35 min

Myślę że każdy się skusi choć na jednego.

  • 35 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1szkl. Mleka
    1łyżeczka sody oczyszczonej
    1jajko
    1łyżka cukru i oleju
    mąka pszenna
    3-4łyżki zimnej wody

    Farsz:
    mięso (z rosołu)
    kapusta kiszona
    1 cebula
    1 jajko
    sól, pieprz
    kucharek

Naleśniki z farszem mięsno-kapuścianym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wlewamy mleko+jajko, miksujemy. NASTĘPNIE dodajemy cukier, sodę, wodę, mieszamy. Na koniec dodajemy mąkę i olej. Odstawiamy na 10min. Smażymy na rozgrzanej patelni.
  • 2. Farsz: Mięso z rosołu obieramy z kości, mielimy wraz z cebulką w maszynce do mięsa. Następnie wbić jajko i przyprawić do smaku przyprawami. Na koniec dodać kapustę ugotowaną do miękości i posiekaną drobniutko.
  • 3. Usmażone naleśniki smarujemy farszem, zwijamy w ruloniki.

Komentarze

Podobne przepisy