Naleśniki z fasolą

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Takie oto naleśniki są fantastyczne w smaku.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna: 2 szklanki
    - Jajko: 1 sztuka
    - mleko: 1 szklanka
    - woda gazowana: 1 szklanka
    - sól: 1 szczypta
    - olej do smażenia: 20 mililitrów
    - fasola biała: 300 gramów
    - ketchup: 100 mililitrów
    - szynka: 200 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę wypłukać, przełożyć do garnka zalać wodą i odstawić na dwie godziny.
    Następnie ugotować do miękkości, gotować około godziny. Przecedzić, ostudzić,
    wymieszać z 100 ml ketchupu i kawałkami szynki.
  • 2. W misce mąkę pszenną wymieszać z wodą gazowaną, mlekiem, jajkiem, dodać szczyptę soli i zmiksować mikserem.
    Z ciasta upiec naleśniki na gorącym oleju
  • 3. Na gorące naleśniki rozprowadzić farsz, zwinąć w rulon, ułożyć plastry szynki, polać resztą ketchupu, udekorować natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować