Naleśniki z jabłkami i bananami w syropie klonowym

4.49 (175 ocen)

Najlepszy deser jaki jadłam :) przepis dostałam od mojej wnusi Kamisi :)

Składniki:

  • 8 naleśników usmażonych na oleju wg własnego ulubionego przepisu
    4 średnie jabłka + sok z 1/2 cytryny + 2 łyżki cukru + 1 płaska łyżeczka cynamonu + 1 łyżka masła
    2 banany pocięte w plastry
    syrop klonowy do polania
Wystaw ocenę:

4.49 (175 ocen)

Zobacz również:

Desery Syropy Naleśniki

Naleśniki z jabłkami i bananami w syropie klonowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1l3faiv 1. Najpierw zrobić nadzienie z prażonych jabłek:
    obrane jabłka pokroić w kostkę, wrzucić do rondla z rozgrzanym masłem, dodać cukier, później cynamon.

    Naleśniki smażyć na oleju, na gorące kłaść nadzienie z jabłek i kawałki bananów, zrolować, na wierzch ułożyć plasterki banana i polać syropem klonowym.

    Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Jabłka Syrop klonowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować