NALEŚNIKI Z JABŁKAMI I KASZĄ JAGLANĄ

0 (0 ocen)

  • 30 min

Takie połączenie sprawia, że naleśniki są nie tylko wyjątkowo pyszne, ale i bardzo sycące!Przygotowane w ten sposób, oprószone cukrem pudrem z całą pewnością posmakują zarówno dzieciom, jak i dorosłym!

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 4 szt )

    NALEŚNIKI:

    * mąka pszenna - 1 szkl
    * mleko - ok. 2 szkl
    * duże jajko - 1 szt
    * sól - 1 szczypta
    * olej do smażenia - 3 łyżki

    NADZIENIE:

    * kasza jaglana - ok.3/4 szkl
    * jabłko - 2 szt
    * cukier waniliowy - 1 łyżka
    * cukier - do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Naleśniki z jabłkami i kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    NALEŚNIKI:

    Składniki na naleśniki dokładnie mieszamy, smażymy 4 średniej wielkości naleśniki.

    NADZIENIE:

    Opłukaną 2-krotnie kaszę jaglaną gotujemy w wodzie z dodatkiem cukru.

    Jabłka obieramy, kroimy w kostkę, prażymy do miękkości z odrobiną wody, dosładzamy do smaku.

    Tak przygotowane mieszamy z ugotowaną kaszą jaglaną.

    CAŁOŚĆ:

    Naleśniki smakujemy nadzieniem, zwijamy w rulony, podsmażamy na odrobinie prawdziwego masła.

    Posypujemy cukrem pudrem i zajadamy!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Kasza Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować