Naleśniki z jabłkami i rabarbarem (bez glutenu, mleka, cukru)

0 (0 ocen)

  • 50 min

Naleśniki z rabarbarem i jabłkami, polane obłędnie słodką krówką – idealnie rozwiązanie dla łasuchów .

  • 50 min

Składniki:

  • (1). Składniki na 12 naleśników:

    370 ml. wody gazowanej
    120 g. mąki z cieciorki
    90 g. mąki z tapioki
    70 g. mąki ryżowej
    30 g. mąki jaglanej
    3 jajka
    1 łyżka oleju kokosowego
    szczypta soli
    1 łyżka ksylitolu

    (2).Nadzienie do 5 naleśników:

    2 duże jabłka ligol
    2 cienkie gałązki rabarbaru
    50 ml. białego, wytrawnego wina
    1 łyżka płynnego miodu
    1/4 łyżeczki kardamonu
    1/4 łyżeczki cynamonu
    1 łyżka płatków migdałów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Naleśniki z jabłkami i rabarbarem (bez glutenu, mleka, cukru) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. (1). Naleśniki:
    Składniki mokre i suche wkładamy do miski i miksujemy na jednolita, rzadka masę. Odstawiamy na ok. 30 minut. Smażymy na suchej patelni.

    (2). Nadzienie:
    Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w duża kostkę. Rabarbar myjemy i kroimy na ok. 2 cm. kawałki.
    Białe wino wlewamy do garnka, podgrzewamy, dodajemy jabłka i rabarbar. Dusimy aż jabłka i rabarbar zaczną się rozpadać. Pod koniec dodajemy miód i płatki migdałów.

    (3). Naleśniki smarujemy nadzieniem i zwijamy w rożek. Opcjonalnie na wierzchu posypujemy cukrem pudrem lub toffi. U mnie wersja „na bogato” – polane rozpuszczoną krówką z dodatkiem odrobiny śmietany kremówki :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować