Naleśniki z jabłkami, rodzynkami i orzechami

5 (145 ocen)

Na słodki obiad lub śniadanie:)

Składniki:

  • 250g mąki,
    2 szklanki mleka,
    1/4 łyżeczki proszku do pieczenia,
    jajko,
    łyżeczka soli,

    nadzienie:
    3 duże jabłka,
    garść orzechów włoskich,
    łyżeczka cynamonu,
    2 - 3 łyżki rodzynek
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Naleśniki z jabłkami, rodzynkami i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na naleśniki łączymy razem. W razie potrzeby dodać odpowiednio mąki lub mleka.

    Smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu.
  • 2. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy cynamon, rodzynki oraz rozdrobnione orzechy.

    Wszystko razem podgrzewamy w rondlu do miękkości jabłek - można dodać niewielką ilość wody, aby się nie przypaliły
  • 3. Nadzienie z jabłek wykładamy na naleśniki. Podajemy z rozpuszczoną czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować