Naleśniki z kapuścianym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Usmażyć najzwyklejsze naleśniki ze swojego ulubionego przepisu ( potrzebujemy około 10 sztuk)
2.Kiszoną kapustę ugotować do miękkości osobno obgotować namoczone wcześniej grzyby i wszystko dokładnie odcedzić i odcisnąć z nadmiaru wody.
Kapustę i grzyby drobno posiekać ja robię to przy pomocy robota, kiełbasę obrać ze skórki i też przy pomocy robota posiekać tak jak kapustę i grzyby.
3.Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na margarynie, następnie dodać ją razem z kiełbasą do kapusty, dołożyć czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy sól i pieprz do smaku oraz szczyptę suszonego tymianku, dokładnie wymieszać.
4.
Naleśniki smarować cienką warstwą przygotowanego farszu i ciasno zwinąć.
Na patelni rozgrzać niewielka ilość oleju i podsmażyć na złoty kolor z obu stron ( naleśniki mają być dobrze rumiane i chrupiące bo wtedy sa najlepsze) podawać gorące prosto z patelni.
Komentarze