Naleśniki z karmelizowanymi jabłkami i nutką cytryny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do Naczynia Wbijamy jajka,dodajemy mleko i wodę mieszamy,następnie dodajemy mąkę, sól,2 łyżki cukru waniliowego i miksujemy na gładką konsystencję bez grudek (Konsystencja śmietany). Jeżeli masa będzie zbyt gęsta dodać mleko.
Nagrzaną patelnię smarujemy odrobiną oleju,nalewamy jak najcieńszą warstwę ciasta. Smażymy z obu stron na złocisty kolor
Pamiętajmy by każdorazowo przed wylaniem na patelnię ciasto dokładnie wymieszać dla uzyskania jednolitej konsystencji.
2.Masa:
Jabłka kroimy na kosteczkę,wrzucamy na patelnię,zasypujemy cukrem i czekamy aż jabłka się skarmelizują ,pod koniec skrapiamy sokiem z cytryny.
3.Naleśniki nadziewamy karmelizowanymi jabłkami i składamy w rulonik.Kładziemy na talerzu,wierzch także smarujemy
jabłkami,talerz przybieramy miętą i skórką z jabłka.
SmaczneGO
Porady
Naleśniki najlepiej podawać od razu po przyrządzeniu.
Komentarze