Naleśniki z kremem budyniowym i malinami mrożonymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło rozpuszczam w rondelku i studzę. Do wysokiego pojemnika przesypuję mąkę, dodaje, jaja, sól, masło, mleko. Całość miksuje blenderem. Wstawiam ciasto do lodówki na 30 minut.
2.Naleśniki smażę na odrobinie oleju.
3.Maliny miksuję blenderem. Przecieram przez sito. Sok przelewam do garnka, dodaję galaretkę i podgrzewam aż galaretka się rozpuści. Wstawiam do lodówki aż zacznie tężeć.
4.Budyń, mąki przesypuję do miseczek, dodaję cukier i wlewam 1/2 szklanki mleka. Resztę mleka zagotowuję.Do gotującego się wlewam mieszankę z budyniem. Gotuję aż zrobi się gęsty. Budyń studzę przykryty. Nie wytworzy się wtedy kożuch. Zimny miksuję, łatwiej się wtedy połączy ze śmietaną.
Śmietanę kremówkę ubijam na sztywno, dodaję budyń i chwilę jeszcze miksuję. Naleśniki podaje z kremem , polewam sosem i dekoruję malinami.
Komentarze