Naleśniki z kremowymi pieczarkami

4.48 (147 ocen)

Naleśniki z serem żółtym i pysznym kremowym farszem. Pieczarkami smażonymi na maśle z cebulą a następnie duszonymi w serku mascarpone.Świetnie smakują nie tylko na gorąco , są idealne do zabrania ze sobą do pracy lub szkoły.

Składniki:

  • ( Na 10 naleśników)
    Naleśniki:
    2 jajka
    1 szklanka mleka
    1 szklanka mąki pszennej
    1-2 łyżki oleju lub oliwy
    szczypta soli
    Farsz:
    500g. pieczarek
    1 cebula
    250g. mascarpone
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    sól , pieprz
    1 łyżka masła
    200g. tartego sera żółtego
Wystaw ocenę:

4.48 (147 ocen)

Zobacz również:

Bezy Naleśniki

Naleśniki z kremowymi pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naleśniki: Wszystkie składnik ciasta połączyć razem do uzyskania gładkiej konsystencji.
    Rozgrzać suchą patelnie , smażyć cienkie placki.
  • 2. Farsz: Pieczarki obrać , pokroić w kostkę , obraną cebulę posiekać drobno.
    Na patelni rozgrzać masło , przesmażyć cebulę , dodać pieczarki-smażyć do odparowania płynu.
    Dodać mascarpone , doprawić solą i pieprzem.
    Dusić na wolnym ogniu co jakiś czas mieszając do powstania gęstego sosu , wsypać natkę pietruszki.
  • 3. Każdy naleśnik posypać serem żółtym , położyć 2-3 łyżki pieczarek , zwinąć naleśnika w rulon.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować