Naleśniki z serem żółtym i pysznym kremowym farszem. Pieczarkami smażonymi na maśle z cebulą a następnie duszonymi w serku mascarpone.Świetnie smakują nie tylko na gorąco , są idealne do zabrania ze sobą do pracy lub szkoły.
Naleśniki z kremowymi pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Naleśniki: Wszystkie składnik ciasta połączyć razem do uzyskania gładkiej konsystencji.
Rozgrzać suchą patelnie , smażyć cienkie placki.
2.Farsz: Pieczarki obrać , pokroić w kostkę , obraną cebulę posiekać drobno.
Na patelni rozgrzać masło , przesmażyć cebulę , dodać pieczarki-smażyć do odparowania płynu.
Dodać mascarpone , doprawić solą i pieprzem.
Dusić na wolnym ogniu co jakiś czas mieszając do powstania gęstego sosu , wsypać natkę pietruszki.
Komentarze