Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i przyprawić przyprawą do mięs. Odstawić na 1h. Po tym czasie wrzucić pierś na gorący tłuszcz ,podsmażyć.
w tym czasie przygotować naleśniki według własnego przepisu.
2. Cebulę pokroić w półplasterki, wrzucić do smażącej się piersi i razem podsmażać do miękkości. Czosnek obrać i starkować na drobnej tarce.
3.Szpinak wrzucić na drugą patelnie na rozgrzany tłuszcz , dusić aż się rozmrozi i odparuje z niego woda. Po tym czasie skropić go sokiem z cytryny, dodać czosnek i przyprawić pieprzem i papryką ostrą. Dusić do miękkości czosnku.
4.Ser starkować na tarce o dużych oczkach. Szpinak wrzucić do usmażonej piersi z cebulką, dodać starkowany ser. Razem wymieszać.
5.Farsz nałożyć w naleśniki i zawijać w rulon.
Porady
Jeśli lubimy chrupiące naleśniki, możemy je dodatkowo podsmażyć z już nałożonym farszem.
Komentarze