Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem

4.5 (162 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Mając chęć na coś pysznego i łatwego w przygotowaniu, zaczęłam kombinować z produktami i wyszły takie pyszne naleśniki.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1pierś z kurczaka
    1op szpinaku mrożonego
    Pół główki czosnku
    3nieduże cebule
    Kostka sera żółtego
    Przyprawa do mięs knorr
    Pieprz, papryka ostra mielona
    Łyżeczka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i przyprawić przyprawą do mięs. Odstawić na 1h. Po tym czasie wrzucić pierś na gorący tłuszcz ,podsmażyć.
    w tym czasie przygotować naleśniki według własnego przepisu.
  • 2. Cebulę pokroić w półplasterki, wrzucić do smażącej się piersi i razem podsmażać do miękkości. Czosnek obrać i starkować na drobnej tarce.
  • 3. Szpinak wrzucić na drugą patelnie na rozgrzany tłuszcz , dusić aż się rozmrozi i odparuje z niego woda. Po tym czasie skropić go sokiem z cytryny, dodać czosnek i przyprawić pieprzem i papryką ostrą. Dusić do miękkości czosnku.
  • 4. Ser starkować na tarce o dużych oczkach. Szpinak wrzucić do usmażonej piersi z cebulką, dodać starkowany ser. Razem wymieszać.
  • 5. Farsz nałożyć w naleśniki i zawijać w rulon.

Porady

Jeśli lubimy chrupiące naleśniki, możemy je dodatkowo podsmażyć z już nałożonym farszem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować