Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami

4.5 (150 ocen)

  • 60 min

Naleśniki i kremowy sos z pieczarkami - obiad idealny, a dzięki dodatkowi kurczaka sycący.

  • 60 min

Składniki:

  • Farsz:
    podwójna pierś z kurczaka
    500 g pieczarek
    1 cebula
    2 łyżki oleju

    Sos:
    2 łyżki masła
    2 łyżki mąki pszennej
    2 szklanki mleka
    sól
    1 łyżeczka gałki muszkatołowej
    150 g startej mozzarelli

    Ciasto:
    2 szklanki mąki pszennej
    2 jajka
    2 szklanki mleka
    szczypta soli
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gbfs 1. * Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Mięso pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i pieczarki, smażyć około 5 minut, po tym czasie dodać mięso z kurczaka i smażyć jeszcze około 10 - 15 minut.
    * Sos beszamelowy: rozgrzać masło w rondelku, oprószyć je mąką i gotować na małym ogniu, aż zacznie bulgotać. Powoli, stale mieszając trzepaczką, wlewać mleko. Gotować - cały czas mieszając - aż sos zgęstnieje. Zdjąć z ognia, dodać starty ser i mieszać chwilę, aż ser się rozpuści. Dodać pieczarki z cebulą i kurczakiem.
    * Naleśniki: Utrzeć mikserem wszystkie składniki ciasta , usmażyć placki na rozgrzanej patelni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować