Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.* Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Mięso pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i pieczarki, smażyć około 5 minut, po tym czasie dodać mięso z kurczaka i smażyć jeszcze około 10 - 15 minut.
* Sos beszamelowy: rozgrzać masło w rondelku, oprószyć je mąką i gotować na małym ogniu, aż zacznie bulgotać. Powoli, stale mieszając trzepaczką, wlewać mleko. Gotować - cały czas mieszając - aż sos zgęstnieje. Zdjąć z ognia, dodać starty ser i mieszać chwilę, aż ser się rozpuści. Dodać pieczarki z cebulą i kurczakiem.
* Naleśniki: Utrzeć mikserem wszystkie składniki ciasta , usmażyć placki na rozgrzanej patelni.
Komentarze