naleśniki z malinami ze słoiczka

0 (0 ocen)

  • 30 min

Maliny latem zaprawione do słoiczków zimą wykorzystuję najczęściej jako dodatek do budyniu lub ryżu na mleku. Świetnie sprawdzają się do naleśników. W połączeniu z serem i gorzką czekoladą tworzą oryginalne w smaku nadzienie.Latem takie naleśniki można przygotować ze świeżych malin zasypanych cukrem

  • 30 min

Składniki:

  • 200 ml maślanki
    200 g mąki
    200 ml mleka
    2 jajka
    łyżka kakao
    50 g cukru
    2 łyżki oleju
    na nadzienie:
    kostka białego sera (250 g)
    słoiczek malin w cukrze (ok. 150 ml)
    łyżka posiekanej gorzkiej czekolady
    łyżka cukru waniliowego
    mały kubeczek jogurtu malinowego
    cukier puder do dekoracji

Naleśniki z malinami ze słoiczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nalesniki 1. Składniki ciasta zmiksować dokładnie żeby nie było grudek. Odstawić na kwadrans. Maliny odsączyć z syropu. Kilka odłożyć do dekoracji, resztę wymieszać z serem i pozostałymi składnikami nadzienia.
  • nalesniki 2. Z ciasta usmażyć cienkie naleśniki i smarować farszem. Zwijać a następnie posypać cukrem pudrem i udekorować pozostałymi malinami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy