Nalesniki z malinami i Mascarpone

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

pyszne, zamiast malin mogą być inne gęste powidła domowe

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    1,5 szklanki mąki
    2 jajka
    1 cukier waniliowy 16 gram lub domowy ok. 1 łyżki
    2 łyżki oleju
    0,5 szklanki mleka
    Ok. 1 szklanka wody mineralnej gazowanej
    Krem
    2 łyżki Mascarpone
    4 łyżki gęstych powideł z malin, domowej roboty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Nalesniki z malinami i mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypać mąkę i cukier waniliowy, wbić jajka i mieszając energicznie mątewką wlewać mleko a potem wodę. Odstawić na kilkanaście minut.
    Potem usmażyć naleśniki na suchej patelni. Moja miała srednicę 30 cm i wyszło 6 szt.
    Mascarpone wymieszać łyżką z malinami.
    Każdy naleśnik smarować kremem i zwijać. Obsmażyć na rumiano.
    Wierzch udekorować kremem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować