Naleśniki z mascarpone i musem gruszkowym

0 (0 ocen)

  • 15 min

Bardzo lubię naleśniki, a te mają ciekawy smak

  • 15 min

Składniki:

  • Na ciasto
    2 szklanki mąki pszennej
    2 łyżki cukru pudru
    2 jaja
    2 szklanki mleka
    2 łyżki roztopionego masła
    1,5 łyżki oleju
    0,5 łyżeczki soli
    Ponadto
    1 opakowanie serka mascarpone
    4-5 gruszek.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Naleśniki z mascarpone i musem gruszkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Robimy ciasto naleśnikowe
    Mieszamy ze sobą mleko, jaja, masło i olej, potem dodajemy kolejno, mąkę, puder, sól i mieszamy dalej. Ciasto odstawiamy na około 30 min
  • 2. Gruszki obieramy i kroimy w kostkę. Do garnka wlewany odrobinę wody, aby zakryło dno, wsypujemy gruszki i dodajemy 2 łyżki pudru. Dusimy do miękkości i na koniec miksujemy blenderem.
  • 3. Smażymy naleśniki , smarujemy serkiem mascarpone na to kładziemy mus gruszkowy i składamy. Można ma wierzchu posypać cukrem pudrem.

Porady

ja smażę naleśniki na patelni teflonowej bez tłuszczu, ale można też na oleju

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować