naleśniki z nadzieniem jajecznym

4 (1 ocen)

Naleśniki są nie tylko smaczne, ale i pożywne i zdrowe. Polecam

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    • 20 kdg mąki
    • Ok. 200 ml mleka
    • Ok. 200 ml wody
    • 2 jajka
    • Sól do smaku
    • 2 łyżki oleju lub oliwy z oliwek
    Ze składników zrobić gładkie ciasto naleśnikowe i usmażyć naleśniki.
    Nadzienie:
    • 4 jajka ugotowane na twardo
    • 1 mała czerstwa bułka
    • Ok. 150 ml mleka
    • 8 dkg żółtego sera
    • Średnia cebulka
    • Łyżka masła
    • Natka pietruszki
    • Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z nadzieniem jajecznym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulkę obrać, opłukać, pokroić w kostkę i usmażyć. Bułkę namoczyć w mleku( jeśli jest potrzeba można można dolać trochę wody) i zmielić razem z jajkami, połączyć z cebulą, startym serem i posiekaną natką pietruszki. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem i wyrobić na masę.
    Na usmażone naleśniki nałożyć nadzienie, składać w koperty lub zwijać w rulony. Następnie podsmażyć z obu stron aż lekko się zarumienią. Podawać polane keczupem, sosem pomidorowym lub z surówkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować