Naleśniki z parówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mleko, wodę, jedno jajko wymieszać dodać szczyptę soli oraz mąkę tak aby była odpowiednia gęstość. Usmażyć naleśniki. Poczekać aż odrobinę przestygną aby ser się nie rozpuścił. Ogórka i paprykę pokroić w cienkie paski(słupki) tak aby było ich po 10. Cebulę posiekać w cienkie piórka. Parówki obrać z osłonki i przekroić na pół.
2.Na naleśnika położyć plasterek sera, pół parówki i tuz za nią pasek papryki ogórka i cebulę.
3.Następnie dość cienko zwinąć zaczynając od boków aby nic nie wypadało a następnie w rulonik.
4.Roztrzepać dwa jajka dodać odrobinę soli i pieprzu. Panierować naleśniki w jajku i bułce tartej. Smażyć na głębokim oleju przez ok 10 minut tak aby parówka troszkę się zagrzała z ser rozpuścił. Można jeść same a także z ketchupem.
Porady
Pamiętajmy aby opanierowane naleśniki położyć na dobrze rozgrzany olej w przeciwnym wypadku naleśniki zanim zaczną się smażyć zdążą wchłonąć olej przez co będą bardziej tłuste.
Komentarze